Veel gestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.

Opdrachtgevers

Als je een account hebt aangemaakt, kun je binnen een paar klikken een opdracht plaatsen op het platform. Ga hiervoor naar “plaats opdracht” en vul alle gevraagde gegevens in. Voeg eventueel een tekst toe, waarin je bijvoorbeeld aangeeft in welke kleur buis er gewerkt wordt, of waar bij voorkeur geparkeerd dient te worden. Tevens is er de mogelijkheid om foto’s toe te voegen van gerechten of de kaart, zodat een freelancer kan zien hoe er gewerkt wordt. Of een foto van de voorkant van het restaurant, zodat de freelancer het makkelijker kan vinden.

Titel van de opdracht, functie die wordt uitgevraagd, datum van de opdracht, begintijd van de opdracht en het adres van de locatie.

Er kan gekozen worden voor diverse functies. Van zelfstandig werkend kok tot chefkok. De daarbij behorende tarieven worden vermeld zodra je een functie aanklikt bij het plaatsen van een opdracht.

Op de zelfde manier hoe je een gewone opdracht plaatst. Alleen met de mogelijkheid om de opdracht interessanter te maken, door er een hoger tarief voor aan te bieden.

Er kunnen zich meerdere chefs inschrijven voor een opdracht. Hier kan de opdrachtgever vervolgens zelf kiezen welke chef hij graag ontvangt. Maakt de opdrachtgever zelf geen keuze, dan wordt na 36 uur automatisch de als eerst aangemelde chef geaccepteerd.

Nee helaas niet. We doen uiteraard ons uiterste best om in elke opdracht te voorzien.
Laat na de shift de freelancer inloggen op zijn/haar account. Daar vult de freelancer zijn begintijd en eindtijd in. En de gereden kilometers. Deze gegevens dienen te worden geaccordeerd met de unieke code die bij het plaatsen van de opdracht is opgegeven. Als er niet geaccordeerd wordt, kan de freelancer ook niet worden uitbetaald. De freelancer heeft na het accorderen nog wel de mogelijkheid om eventuele parkeerkosten of kosten voor openbaar vervoer toe te voegen.  
Als er netjes wordt geaccordeerd na elke shift, komt dit in een facturatie overzicht te staan. Met de gewerkte uren, en gereden kilometers en de eventuele parkeerkosten of kosten voor het openbaar vervoer.
Dit kan altijd gebeuren helaas! In feite dient de freelancer dit vóór 08.00 te melden aan Chefspiratie én aan de opdrachtgever. Hij mag zelf voor vervanging zoeken. Maar daarmee is niet beloofd dat het ook wordt opgelost.
Dit noemen we een no-show. In dat geval krijgt de freelancer een boete van €150,00 en die wordt volledig overgemaakt aan de opdrachtgever. Een no-show melding wordt ook vermeld op het profiel van de freelancer.
Ja dit mag, bijvoorbeeld als er een grote partij wordt geannuleerd. De freelancer gaat er echter wel van uit dat hij of zij werkt. Dus als er geannuleerd wordt meer dan 48 uur voor aanvang van de shift, is dit geheel kosteloos. Wordt er geannuleerd in minder dan 48 uur voor aanvang van de shift, dan wordt er alsnog 4 uur in rekening gebracht.

Freelancers

Als je je shift gewerkt hebt, dien je je uren en gereden kilometers te laten accorderen door de opdrachtgever, met een code die alleen de opdrachtgever weet. Deze geaccordeerde uren en kilometers komen in een facturatie overzicht te staan, exclusief en inclusief btw. Het is achteraf nog mogelijk om eventuele parkeerkosten of kosten voor bijvoorbeeld openbaar vervoer toe te voegen (voeg parkeerkosten en kosten voor openbaar vervoer altijd toe exclusief BTW). Zo weet je altijd precies het te factureren bedrag. Vergeet niet je uren en kilometers na de shift te laten accorderen door de opdrachtgever!! Dit is achteraf niet meer mogelijk zonder code van de opdrachtgever,  je hebt dan namelijk voor niets gewerkt! Dus let hier aub op! Je factuur kun je sturen naar facturen@chefspiratie.nl

Bekijk online de openstaande opdrachten. Hier kun je je inschrijven voor een opdracht. Er kunnen zich meerdere chefs inschrijven voor een opdracht. Binnen 36 uur weet je of je bent geselecteerd of niet. Het is aan de opdrachtgever welke chef hij “kiest”. Doet de opdrachtgever dit niet? Dan wordt automatisch de als eerst aangemelde chef de opdracht toegewezen.

Door middel van een bericht in de besloten whatsapp groep van Chefspiratie laten we weten wanneer er nieuwe opdrachten online staan. Stuur ons dan ook na het aanmelden op ons platform een bericht op het mobiele nummer die in de contactgegevens staan, zodat je altijd op de hoogte bent van nieuw toegevoegde opdrachten.
Je kunt natuurlijk ook altijd het platform in de gaten blijven houden!

Het kan natuurlijk gebeuren, dat je s’ochtends wakker wordt, en ziek bent. Geef dit dan vóór 08.00 door aan de opdrachtgever én Chefspiratie. Je bent vrij om zelf voor vervanging te zoeken.

Zorg dat in geen geval een no-show op je profiel komt te staan. Dit kost je €150,00 boete en een negatieve melding op je profiel.
Dit kan natuurlijk altijd gebeuren, bijvoorbeeld als er bij het restaurant een grote partij wordt geannuleerd, waardoor er geen chef meer nodig is. Dit hoort er nu eenmaal bij. Annuleert de opdrachtgever een opdracht meer dan 48 uur van tevoren, dan is dat toegestaan. Annuleert de opdrachtgever een opdracht in minder dan 48 uur, dan krijg je alsnog 3 uur uitbetaald.
Ja! Tijdens officiële feestdagen wordt er 150% tarief gerekend.